ENRICO CASTELLANI
Italiaanse kunstenaar in 1930 te Castelmassa geboren woont en werkt in Celleno (It.) Hij is internationaal beroemd en ook in Nederland is Castellani geen onbekende kunstenaar. In 1959 richtte hij in Milaan samen met Piero Manzoni het tijdschrift “Äzimuth” op.Tevens was er in die periode een gelijknamige galerie. Hij maakte deel uit van de Zero-groep en in 1962 nam hij deel aan de tentoonstelling NUL(Zero)   
in het Stedelijk Museum te Amsterdam.
In 1965 was in het Stedelijk Museum de expositie  NUL negentienhonderd-vijfenzestig te zien.  Ook in deze expo was zijn werk aanwazig. (o.a. Castellani, Manzoni, Schoonhoven. Henk Peeters etc.) Zijn monochrome ruimtelijke werken zijn over de hele wereld in musea en privé-collecties aanwezig.
Castellani  interesseert zich vooral over de verhouding tussen licht en ruimte, hij modelleert zijn oppervlak en creëert een rythme van vol en leeg, dat tot in het oneindige kan doorgaan. Een geometrisch rythme, dat de energie en de spanning in zijn werk beheerst. Het is een spel van licht, lijnen en schaduw, van ruimte en tijd, zijn eigen dimensie en spiritele meditatie.

De hoge barkruk is zijn “Hommage aan Mondriaan”

Terug naar button Hommage -Mondriaan

Terug naar button kunstenaars